Bästa fonderna för långsiktigt sparande

Vill du tjäna pengar på sikt är det de bästa fonderna för långsiktigt sparande du är ute efter. Baserat på samlade kundomdömen och popularitet hos varje indexfond har vi listat de fonder där du har störst möjlighet att tjäna pengar över lång tid.

Innan du väljer en fond är det viktigt att notera förvaltningsavgifterna som i bästa fall ska vara så låga som möjligt. Avgifterna kan nämligen stå för en stor del av utgifterna på lång sikt, och det är inte vad du vill lägga pengarna på.

Slutligen är fonder ytterligare ett sätt att tjäna pengar på hemifrån. Vid tidsbrist har vi skrivit en guide i hur du tjänar snabba pengar, men är du redo att greppa tag med hårdhandskarna så kör nu igång att lära oss om långsiktigt sparande!

Bästa fonderna för långsiktigt sparande

Warren Buffett rekommenderar fonder för långsiktigt sparande

Warren Buffett som enligt många besitter en intuition sällan skådad för investerare, rekommenderar själv fonder för långsiktigt sparande. Inte bara är de bästa fonderna för långsiktigt sparande rekommenderade av självaste herr Buffett, utan det är också det mest trygga och inkomstbringande valet du har att tillgå.

Specifikt väljer han ut indexfonder som det bästa valet framför fondförvaltare och säger följande:

“En indexfond till låg kostnad är den mest känsliga investeringen för majoriteten av investerare.”

– Warren Buffett

Vidare behöver du inte investera stora pengar för att komma igång med indexfonder, istället rekommenderar Buffett nämligen motsatsen:

“Investera minde belopp i en långsam takt över en lång tidsperiod. Det är helt enkelt den mest rimliga vägen för långsiktigt sparande”

– Warren Buffett
warren buffett rekommenderar

Fördelar med långsiktiga fonder

Fördelarna med fonder för långsiktigt sparande är att de är lätthanterliga. Administrationen är i princip icke existerande. Istället är det designat för att vara passivt så du ska kunna tjäna pengar medans du sover.

Alla bästa fonderna för långsiktigt sparande

Nedan har vi sammanställt de bästa fonderna för långsiktigt sparande. Utvärdera varje kolumn och läs mer om varje fond genom att klicka på namnet.

RankingNamnAntal Avanza-ägareUtveckling över 1 årAvgift
1.Avanza Zero283 35532,64%0%
1.Spiltan Aktiefond Investmentbolag182 85443,67%0,24%
2.Länsförsäkringar Global Indexnära88 25435,28%0,20%
3.Avanza Global83 34233,23%0,10%
4.Swedbank Robur Access Asien69 68732,03%0,32%
5.SPP Aktiefond USA67 35130,45%0,22%
6.Lannebo Småbolag
54 23141,94%0,29%
7.SPP Aktiefond Global A40 23331,90%0,12%

Som ni noterat är Avanza Zero den populäraste fonden med över 280 000 ägare, 32% utveckling över 1 år och 0% i avgift. Tryggt sparande utan avgifter, vad mer kan man begära? På en hedervärd andraplats hamnar Splitan Aktiefond Investmentbolag och på bronsplatsen Avanza Global. Vilken av dessa som du väljer är sedan upp till dig, vi har helt enkelt listat de bästa fonderna för långsiktigt sparande utan krusiduller.

bästa fonderna för långsiktigt sparande

Sammanfattning

  • De bästa fonderna för långsiktigt sparande är indexfonder över tid.
  • Till och med gurun Warren Buffett rekommenderar fonder för långsiktigt sparande och proklamerar att bara investera små summor.
  • Den bästa fonden i Sverige är Avanza Global som har flest ägare hos Avanza än någon annan fond.

Läs även:

Fonderna för långsiktigt sparande

Utvalda guide