Jobba som översättare hemifrån

Att jobba som översättare hemifrån har aldrig varit enklare än vad det är nu. Uppsjön jobb är oändlig och mängden inriktningar är en aldrig sinande flod. I takt med möjligheterna som finns att tjäna pengar på att översätta online ökar också mängden blufföretag – mer om detta och mycket annat i vår guide nedan.

jobba som översättare hemifrån

1. Översätt SEO-texter

Att jobba som översättare inom SEO online betyder att skriva medryckande, informativa och kvalitativa texter med fokus på ett eller flera nyckelord. Ofta är detta svårt och kräver en hel del kunskap inom sökmotoroptimering i sig, och inte minst en egen penna av respektabel kvalitet.

Jobben är många men dessvärre är betalningen inte i högsta laget. Inte sällan får du betalt per ord och är inte något du i sig kommer bli ekonomiskt oberoende av, men det är en bra startpunkt för att tjäna pengar online.

Slutligen hittar du jobb som översättare hemifrån av SEO-texter här.

2. Översätt hemsidor hemifrån

Myriader av hemsidor lanseras varje vecka. Allt från handelsplatser till nischade informationssidor. Och när många av dessa ska expandera till andra länder behöver de någon som översätter deras hemsidor. Där kommer du in i bilden. Har du en stor kunskap i t.ex. engelska eller spanska finns det stora ekonomiska frukter att skörda.

3. Tjäna pengar på korrekturläsning

Ett klassiskt och respektabelt arbete är korrekturläsaren. Dess arbete innefattar att korrekturläsa långa och komplicerade texter. Numera har detta breddats och nu anlitar företag folk som vill korrekturläsa allt från annonstexter till recept.

Så känner du att du har viljan att rätta i texter, både grammatik- och stavfel, är det ett perfekt sätt att tjäna snabba pengar på.

Vad du tjänar på att jobba som översättare hemifrån

Nedan finner du en lönetabell för dig som vill jobba som översättare hemifrån. Notera att det bara är en uppskattning av ett genomsnitt. Summan du tjänar kan skilja en hel del.

Antal ordLön
1000 ord200 kr
5000 ord500 kr
10000 ord750 kr
15000 ord1000 kr

Fördelar med att jobba som översättare hemifrån

  • Dina arbetsuppgifter är högst varierande.
  • Du bestämmer själv över din egen tid.
  • Att jobba från soffan är en dröm de flesta inte ens kan fantisera om.
  • Stora valmöjligheter i allmänhet.
översätta seo-texter

Slutsats

Det är otroligt tufft att jobba som översättare online om du inte har en brinnande passion för det skrivna ordet. Har du det kommer du njuta över korrekturen eller skriva SEO-texter, men om du inte besitter fallenheten rekommenderar vi andra sätt att bli rik på.

Utvalda guide