Fonder på uppgång

Är du, likt många just nu, på jakt efter fonder på uppgång har du kommit rätt. Genom att uppdatera detta inlägg varje månad säkerställer vi att vi endast har de senaste heta fonderna listade. Anledningen är att vi vill förenkla för dig att hitta investeringsmöjligheter under dessa osäkra tider vi just nu lever i. Därför har vi nedan sammanställt nya fonder som du ska hålla ett par extra ögon på.

Inledningsvis vill vi poängtera att även om börsen har gått upp under senaste tiden, så börjar vi se tecken på en nedgång just nu. Givetvis var många optimistiska tidigare men nu är det ännu mer påtagligt. Följaktligen har fler och fler börjat investera i fonder. Under förra veckan skrev Scott Piper en artikel på Avanza där han tipsade om nya fonder på uppgång, vilket har ökat intresset markant. Således har vi nedan samlat de viktigaste punkterna från denna artikel.

Fonder på uppgång med högst risk

Först och främst har vi granskat fonder på uppgång med högst risk. Anledningen är att du som läsare förmodligen vill tjäna pengar snabbt, vilket du gör via denna typ av spetsfond. Samtliga av dessa fonder investerar i kvalitetsbolag med syftet att generera långsiktig avkastning.

RankingFond
1.Swedbank Robur Östeuropa
2.Nordea 1 Latin American Equity Fund BP SEK
3.Tin Ny Teknik (Extremt intressant! Läs mer här)

Fonder på uppgång med medelrisk

Om du inte vill investera i högriskfonderna ovan finns det medelriskfonder som en gyllende mellanväg. Dessa spetsfonder ger dig en hög avkastning men du slipper riskera alldeles för mycket kapital. Vidare förvaltas fonder på uppgång av erfarna förvaltare som t.ex. Ulf Öster och John Strömgren. Historiskt sett har de lyckats balansera risk och avkastning på ett förträffligt vis.

RankingFond
1.Sensor Sverige Select
2.Carnegie Strategifond
3.Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv

Den sistnämnda fonden i tabellen ovan, Aktie-Ansvar Saxxum Arkiv, är inte en spetsfond utan en blandfond. Följaktligen letar förvaltaren efter investeringar i t.ex. valutor, aktier, obligationer och råvaror.

fonder på uppgång

Spetsfonder på uppgång med låg risk

Bland alla fonder på uppgång är IKC Avkastningsfond den med lägst risk. Således är det ett perfekt alternativ för dig som vill börja tjäna pengar genom fonder, men inte vill riskera förlora pengar. Därtill vann de bästa fond av Morningstar under förra året. Ytterligare en fördel är att Lars Brendenberg är förvaltaren som håller i spakarna.

RankingFond
1.IKC Avkastningsfond

Slutsats

Avslutningsvis vill vi poängtera att detta endast är våra rekommendationer. Dock är alla fonderna givetvis köpvärda, annars hade vi inte inkluderat dem. Däremot finns det fler varianter av spetsfonder som vi inte tagit med, och som eventuellt passat dig bättre individuellt. Vidare är dessa taktiska rekommendationer och därför uppdaterar vi som sagt denna artikel varje månad.

Slutligen vill vi tipsa om de bästa fonderna för långsiktigt sparande samt bästa guldfonder 2020.

fonder på uppgång 2020

Utvalda guide