Hur hamnar man på for you på tiktok?

För att tjäna pengar på tiktok måste du veta vad for you är för nåt. Att hamna på for you innebär en rejäl uppsving in din inkomstkurva och genererar tusentals nya följare. Nedan går vi igenom allt du behöver veta och lite mer om hur man hamnar på for you på tiktok.

Hur fungerar For you på tiktok?

Om du betraktar for you som ett klassiskt klotterplank är du inte långt ifrån. Här hamnar nämligen allt innehåll som trendar för tillfället. Ytterligare en liknelse är förstasidan på Google där du måste befinna dig för att konkurrera och vara en stor spelare. Undantaget är att for you är innehåll som är specifikt utvalt för dig genom Tiktoks algoritm.

hamna på for you tiktok

Hur hamnar man på for you på tiktok?

Nu till det du faktiskt vill veta, nämligen hur man hamnar på for you på tiktok. Det är ungefär som att besvara hur du hamnar på topp 10 på Google, svaret är outgrundligt. Dock finns det vissa riktlinjer som folk har vaskat fram.

Förklaringen för hur detta fungerar är ungefär som att förklara konstruktionen bakom ett viralt fenomen. Och det är ganska logiskt:

  1. Steg 1 börjar med att du publicerar en video på tiktok för dina följare.
  2. Får din video många likes inom en viss tidsperiod från en viss demografi, kommer räckvidden utvidgas några procent.
  3. Slutligen har videon nåt tillräckligt många och fått uppmärksamheten som krävs för att hamna på for you på tiktok.

Repetera ovanstående steg flera gånger med olika typer av videos tills du lyckas. Förlora aldrig tålamodet och ambitionen.

for you tiktok

Kan alla hamna på for you?

Ja, faktiskt alla som har ett tiktok-konto har möjliheten att hamna på for you. Allt du behöver är en telefon och en stor dos av kreativitet. Variera dina videos hela tiden och experimentera med olika teman.

Alla tips för att hamna på for you på tiktok

1. Stick ut

Gör inte vad alla andra gör. Stick ut. Försök att hitta ett obeträdda landskap som inte andra tiktok-konton har utforskat. Experimentera med olika miljöer som t.ex. i skogen, på jobbet, i matbutiken eller på gymmet. Kolla gärna på Google Trends vad som är aktuellt och vad världen pratar om just nu för att hitta ämnen att filma om.

2. Använd smarta captions

Använd en iögonfallande beskrivning av din film för att fånga följares uppmärksamhet. Att ånyo komma på smarta captions för dina inlägg kan vara svårt och inspirationen kan snabbt börja sina. Så se till att läs nyheter, lyssna på podcasts och se på film och serier för att fånga upp roliga uttryck.

3. Hashtags

Hashtags i Tiktok används på samma sätt som hos andra sociala medier, och är som bekant ytterligare ett effektivt sätt att hamna på for you på Tiktok. Öka chansen genom att använda följande hashtags på varje video du postar:

  • #foryou
  • #foryoupage
  • #fyp
  • #foryoulist
  • #foryoulove

4. Dela videos via andra sociala medier

När du byggt upp en stabil följarskara har du flera alternativ för att vidga din spridning ytterligare. Att dela videos via andra sociala medier är ett sådant alternativ. Och det är verkligen så enkelt som det låter. Börja med att välja ut ett antal filmer du vill dela, låt oss säga dina favoriter som du tror har du störst chans, sen tänker du ut en smart caption och postar på Facebook, Twitter och Instagram.

Analysera efter en vecka hur stor fluktuationen blev efter du delat inlägget vidare. Lär dig från rapporten som varje analysverktyg ger dig och gör om samma procedur fast bättre.

tjäna pengar på tiktok

Slutsats

Nästa gång du får frågan “hur hamnar man på for you på tiktok?” så vet du nu, efter att ha läst den här guiden, hur svårt det är. Du måste jobba intensivt – inte bara med handlingskraft – men också med ditt kreativa sinne. Kom ihåg att experimentera, variera och fantisera så mycket du bara kan för att komma på nya idéer.

Skulle det vara så att du inte hamnar på for you finns det fler sätt att tjäna pengar på tiktok som du kan läsa om.

Utvalda guide