Tjäna pengar på tiktok

Det är en dröm för många att kunna tjäna pengar på tiktok, och låt mig då gladeligen ge beskedet att det är fullt möjligt. Allt du behöver göra är att publicera en video (mellan 30-60 sek) per dag. Därtill har vi sammanställt 7 snabba tips på vad du behöver göra, vilket är allt från företagssamarbete till regelbundenhet i publicering.

Betänk ett par sekunder hur fantastiska tider vi lever i, som kan bli rika genom tiktok. I denna guide går vi igenom hur du kan tjäna pengar på tiktok med så liten ansträngning som möjligt.

Det finns 7 konkreta tips för att tjäna pengar på tiktok, dessa är följande:

1. Livestreaming

Det som får kassan att klirra när du livestreamar på Tiktok är gåvor från dina tittare. De kan ge dig allt från 1 dollar till 5000 dollar vilket betyder att du kan tjäna stora pengar online på Tiktok. Förutsättningarna för detta är följande:

 • Du måste vara 16 år gammal.
 • Ha minst 1000 följare.
 • Ditt saldo får inte visa under 100 dollar.
tjäna pengar på tiktok

2. Tjäna pengar på tiktok via företagssamarbete

Företagssamarbete på Tiktok funkar på samma sätt som med andra sociala medier. Inledningsvis måste du bygga upp en respektabel följarskara inom en specifik nische, därefter måste företag tycka att din publik är lukrativ så de kan tjäna pengar. Slutligen behöver ni komma överens om vad ditt arvode ska vara per inlägg.

Notera dock att kräva skriftliga kontrakt för att undvika blufföretag.

3. Importera produkter och sälj vidare

När du byggt upp en ansenlig summa följare vidgar dina möjligheter att tjäna pengar på tiktok, och ett av de mest lukrativa tillvägagångssätten är att importera produkter från utlandet och sälja lokalt i Sverige. På så vis kan du tjäna enorma pengar om du gör det på rätt sätt.

Räkneexempel:

 • Köp in 100 stycken billiga externa hårddiskar på Aliexpress, låt oss säga att de kostar 100 kr st.
 • Sälj varje för 600 kr.
 • Då tjänar du 500 kr per såld produkt, så säljer du alla på Tiktok tjänar du i slutändan 10 000 kr!

4. Förstå din publik

Du kan exempelvis inte marknadsföra sushi-produkter till veganer om du har många följare som inte äter kött. Så det är viktigt att du förstår din publik, i detta fallet dina följare. Analysera vilken åldersgrupp, kön och intresse de tillhör. På så vis kan du rikta dina annonser som leder till högre konvertering och mer pengar.

5. Publicera videor regelbundet

Du vill ha ett regelbundet schema så dina följare vet när de kan förvänta vad. Fördelen är att du å ena sidan bygger upp en lojalitet och ett förtroende, och å andra sidan disciplinerar och organiserar ditt eget arbete. För att hamna på for you på tiktok är detta också en förutsättning. Dessutom vet din publik när det är söndag, om du vanligtvis publicerar på lördag, att de ska kolla din tiktok för att se ditt senaste klipp.

Vidare ska du behålla samma estetik över filmerna. Om du t.ex. har en svartvit stil och har varit konsekvent med detta, så kan du inte plötsligt byta till färger med livliga filter.

tjäna pengar på tiktok snabbt

6. Interagera med dina följare

För att tjäna pengar på tiktok långsiktigt måste du interagera med dina följare. Svara på kommentarer, även de negativa, för du vill att följarna ska tycka att du bryr dig om dem. Sen är det ju faktiskt din publik som ger dig din inkomst, så det är bara rimligt att ge tillbaka en skön eller rolig kommentar.

Fler kommunikationspunkter är att köra Q&A-sessioner, d.v.s. frågor och svar-klipp där dina följare får ställa frågor och där du har möjlighet att i längd berätta om dig själv och dina erfarenheter – något som bygger starka band.

7. Stagnera inte – förbättra dina filmer med tiden

Det sista tipset är att över tid förbättra din videoproduktion när det kommer till ljud, bild och övergripande känsla. För i slutändan måste du, för att tjäna pengar på tiktok, skapa snygga och känslomässigt intressanta filmer.

Lägg därför några timmar på att titta på Youtube-lektioner för att lära dig mer om video- och ljud-produktion.

Vem kan tjäna pengar på tiktok?

Många lever i föreställningen av att endast kändisar kan tjäna pengar på tiktok, men det är en sedan gammal urvattnat faktum. Numera kan du med lite kreativitet och finess skapa en video som blir viral inom bara några dagar. Sen kan du följa upp det med en rad högkvalitativa, roliga och uppseendeväckande filmer och voilá – intäkterna rullar in.

Ha roligt, var kreativt och ta dig inte på så stort allvar så har du stor potential att göra dig en hacka med tiktok.

vem kan tjäna pengar på tiktok

Sammanfattning – tjäna pengar på tiktok

Sammanfattningsvis är det en underbart tidevarv vi lever i som har möjlighet att tjäna pengar på sociala medier. Men det betyder inte att det är enkelt. Nackdelen är nämligen att alla människor i världen har tillgång till den här plattformen, som får följden att konkurrensen är enorm. Så du måste sticka ut från mängden vilket tarvar en kreativ verkshöjd som bara ett få antal besitter. Däremot, om du följer alla sammanfattade tips för att tjäna pengar på tiktok nedan, så har du en stor chans att bli framgångsrik.

 • Via livestreaming kan du få gåvor upp till 50 000 kr.
 • Kontakta företag du gillar och fråga om de är intresserade av samarbeten. Kan generera stora pengar.
 • Använd din tiktok som en webshop/e-handel och sälj produkter.
 • Bygg upp lojalitet med dina följare genom att publicera regelbundet.
 • Svara på kommentarer – både positiva och negativa – så dina följare känner att det är en människa bakom kontot.
 • Förbättra successivt ljud- och bildproduktion i dina filmer.
 • Behåll disciplin och ambition under hela vägen!

Utvalda guide